Drvena sečka

Idealna za automatizovana ložišta

Drvena sečka

Drvena sečka

Detaljnije

Drvena sečka predstavlja ekonomičan način korišćenja drveta kao energenta iz razloga što se može koristiti kao gorivo sa relativno visokim sadržajem vlage oko 20%. Manipulacija drvenom sečkom je relativno jednostavna i ne zahteva ozbiljnija ulaganja u opremu i uređaje za njen transport. Zbog svojih karakteristika najčešće se koristi kao energent za kotlove od 50 kW do nekoliko megavata.

Drvena sečka je energent koji se dobija mašinskim usitnjavanjem drveta tako da može biti korišćena u automatskim kotlovima za grejanje individualnih kuća, stambenih objekata, javnih ustanova itd. Dobija se najčešće usitnjavanjem ogrevnog drveta, krupnog i sitnog ostatka iz šume, drvnog ostatka iz procesa prerade drveta i sl. Prikladna je kao gorivo za velike sisteme (toplane i kogeneracijska postrojenja) zbog mogućnosti automatskog punjenja ložišta.

Ogrevna vrednost drvene sečke zavisi najpre od vlažnosti (sveže posečeno drvo ili odležalo preko leta na sunčanom i provetrenom mestu), a nakon toga i od sastava (udeo granja, lišća i kore).

Budući da u kogenerativnim postrojenjima loženje mora biti automatizovano, kao gorivo praktično u obzir dolazi samo drvena sečka. Loženje peletima se takođe može automatizovati, ali je cena peleta viša od cene sečke.

Drvena sečka

Najoptimalniji energent - dimenzije u rasponu od 30-120mm

Naša drvena sečka ima izvanrednu ogrevnu vrednost i izuzetno je laka za skladištenje i transport pre svega zahvaljujući činjenici da je proizvodimo od najkvalitetnijih sirovina i strogo kontrolišemo procenat vlažnosti.

U našem proizvodnom procesu ne postoji mogućnost greške i odstupanja od zadatih parametara koje smo postavili tako da prevazilaze sve zadate norme definisane domaćim i evropskim standardima kvaliteta.

Pozovite nas za sve detalje vezane za cene, količine i transport. Izaćićemo vam u susret bilo da se radi o jednokratnoj porudžbini ili snabdevanju u kontinuitetu.

Proizvodi

Ćumur i Briket

Brzo, čisto, ukusno
Detaljnije

Biougalj

Sačuvajmo planetu
Detaljnije

Drvo

Ekološki sertifikovan energent
Detaljnije