Recepti

Ćumur i Briket

Ćumur ili briketi za roštilj?  Ova dilema je zapravio ista kao i dilema oko izbora pravog vina. Mišljenja onih koji pripremaju roštilj su različita.

Činjenica je, da se drveni ugalj brže pali,  ali i brže gubi toplotu. 
Briket, sa druge strane, zbog svoje veće gustine ima duže vreme sagorevanja i pogodniji je za duže večeri uz roštilj ili za profesionalnu upotrebu gde je dugo trajanje žara imperativ.

Krilca na žaru

Krilca na žaru

Malo peckave ljutine dobro će doći za početno zagrejavanje društva na Vašim proslavama. Uz krilca odlično odgovara hladno pivo ili belo vino...

Svinjska rebra na žaru

Svinjska rebra na žaru

Kultno svetsko jelo, postoje restorani koji su specijalizovani samo za rebarca, svi imaju svoje tajne premaze, načine pripreme itd. Ovim samo dajemo jednu ideju i potpaljujemo Vašu maštu...

Punjeni pileći batak

Punjeni pileći batak

Osim pljeskavica i ćevapa, na roštilju se izvrsno priprema i piletina. Evo jednog odličnog recepta za popularno jelo od piletine sa roštilja, koje smo priredili za vas. Uživajte…

Losos na žaru

Losos na žaru

Mnogi porede lososa sa biftekom vodenog sveta jer se i za njegovu pripremu mora biti stručan i pažljiv. Losos je veoma dobar izvor belančevina a uz to, meso lososa je bogato vitaminima (A, D, E, B3, B6, B12…) kao i mineralima kao što su selen, magnezijum, fosfor.

Orada na žaru

Orada na žaru

Oradu smatraju najcenjenijom belom ribom. Poslužuje se u najekskluzivnijim restoranima širom sveta i na trpezu uglavnom dolazi sa roštilja. Kao prilog se odlično slažu krompir i blitva. Uživajte u ovom zdravom i laganom jelu!

Biftek na žaru

Biftek na žaru

Svojim kvalitetom i mekoćom oduzima dah. Onaj ko jednom proba biftek na žaru rizikuje da ostatak života upoređuje sva ostala mesa sa njim. I vrlo brzo shvati da je to teško uporedivo.